2009. május 12.

Tejszínes fokhagymás burgonya


Ezt a köretet még édesanyámtól tanultam. Nagyon finom, és nincs vele sok vesződés. Jól illik a zöldséges ételekhez és gabonákhoz egyaránt. Bár már elég régóta nem eszem hagymát/foghagymát, néha még is jól esik egy kevés, de csak mértékkel.

Hozzávalók, 2főre kiadósan:

6 szem burgonya
2dl tejszín
4 gerezd foghagyma
só (ízlés szerint)
kevés növényi zsiradék a tál kikenéséhez
bors (opcionális)


A krumplit vékony szeletekre felkarikázzuk. A foghagymát összenyomjuk, vagy apróra vágjuk. Egy közepes méretű jénai tálba lerakjuk a krumplikarikákat, a rétegek között egyenletesen sózzuk és fokhagymázzuk.
A végén az egészet gazadagon leöntjük tejszínnel.

Letakarva addig sütjük míg meg nem puhul a krumpli, majd takarás nélkül addig sütjük tovább míg ropogós nem lesz a teteje.

Isteni :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése