A zellerszár a közkedvelt zeller gumónak egy másik változata, mely nem rendelkezik gumóval, csak húsos szárral és levéllel. Egész évben elérhető, nagyon könnyű, kalóriaszegény ezáltal nem terheli meg a gyomrot, lédús és magas a rost tartalma, kiváló lúgosító hatású.
Az elkészítés nagyon egyszerű.
Két személyre körülbelül egy zellerszár tő felét vesszük,, alaposan megmossuk a leveles résszel együtt, mert azt is felhasználjuk majd.
Hozzávalók:
bio Zellerszár
2 szem bio krumpli
1 tk. kömény mag
só
1 bio zöldség kocka
A zellerszárat apróra vágjuk, a zöldjét félretesszük. A krumplit felkockázzuk.
Kevés olajon, megpiritjuk a köményt majd rádobjuk a zellert és pár percig dinszteljük.
Hozzáadjuk a krumplit és felöntjük vízzel úgy hogy ujjnyira ellepje.
Míg fő a leves, felaprítjuk a zeller zöldjét.
Miután megpuhult kézi mixerrel krémesre turmixoljuk.
Tálaláskor a félretett zeller zölddel megszórjuk.
A köménymag nagyon jó a gyomornak, segíti az emésztést és szélhajtó hatása révén megakadályozza az esetleges puffadást.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése