2009. április 27.

Epres-Mangós Tápiókapudig

Tápióka pudingról már nagyon sokat hallottam, otthon édesanyám sűrítésre használja, a párom állítólag imádja a tápióka gyöngyökből készült pudingot.
Miközben beszélt róla, és megláttam az apró fehér (nem csak fehérben kapható) gyöngyöket, beugrott, hogy én is ismerem és szeretem is.
Nem tudom miért merült feledésbe, Indiában szinte minden nap kaptunk az ashram-ban, igaz ott nem a "merev" puding formában szolgálták, hanem a számomra sokkal kedveltebb, langyos és folyós állapotában, apró banánlevélből készült kis tálkákban szervírozva.

Csak egyszerűen megfeletkeztem róla.
Két napja a Párizsi India negyedbe mentünk beszerezni egy két dolgot, és ott nézelődvén a tápióka gyöngyökkel is találkoztunk...Néhány magyar főzős blog-on olvastam, hogy hogyan készítik és nagyon egyszerűnek tűnt.
Azt viszont elfelejtik megemlíteni, hogy mennyi ideig tart a főzés.
Nekem körülbelül 40 percnyi folyamatos kavargatás után lett kész, ekkorra a kis golyócskák megduzzadnak és színük üvegessé válik. Ebből tudjuk, hogy kész.

Hozzávalók 2 adag pudinghoz:

50g tápiókagyöngy
4 dl vaníliás soya tej
2 evőkanál nádcukor
1 kisebb manó
6 szem eper

A tápiókagyöngyöket fél órára vízben vagy a soyatejbe beáztatjuk.
Vaníliás soya tejet használtam, ez már magában édes, ezért ha te nem vaníliás soya tejet fogsz használni akkor több cukrot és vanília rudat is használj.
Odatesszük főni és lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett addig főzzük míg a golyócskák üvegessé nem válnak.

A gyümölcsöket apróra vágjuk és hozzákeverjük a még meleg pudinghoz.
Két kis tálkába öntjük. Miután teljesen kihűlt, tányérra borítjuk.

3 megjegyzés: