2009. április 22.

Lencse krém

Gondolom nem csak én vagyok ezzel így...uncsis a vajas kenyér, a sajt evést nem akarjuk túlzásba vinni, a vega pástétomok kicsiny kiszerelésben is nagyon drágák...mit tegyünk?
Az Otthon készült szendvicskrém a legfinomabb és a legolcsóbb, ráadásul kiadós mennyiségben is elkészíthető, ez már csak azon múlik mennyire vagyunk nagyétkűek :)

Úgy gondoltam elsőre egy egyszerű lencséből készült pástétomot készítek.
Imádom a kakukkfüvet és a bazsalikomot és volt itthon friss zöld bio pritaminpaprikánk, és bio répánk.

Nagyon kevés lencsét használtam fel és rengeteg lett belőle.

Hozzávalók:

kb.1 maroknyi barna lencse
1 szál sárga répa
1 közepes méretű pritaminpaprika fele
bazsalikom
kakukkfű
ghee vagy olaj
1 evőkanál bio tejföl
bio fűszersó



A répát és a pritaminpaprikát felkockázzuk.
A répát kevés ghee-n megdinszteljük, majd hozzáadjuk a lencsét és a fűszereket annyi vizet adunk hozzá amennyit felvesz a lencse.
Mikor már majdnem puhára főtt, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, hogy picit megpuhuljon.
Miután kész, félretesszük és megvárjuk míg kihűl. Hozzáadjuk a tejfölt.

Kézi mixerrel krémesre turmixoljuk.

Ha a zöld paprika helyett pirosat használunk, akkor az édes ízt fog kölcsönözni a pástétomnak, ellenben a zölddel, amelynek kissé "fű" íze van, és a tavaszt idézi a szánkban...

1 megjegyzés:

  1. Látom, kicsit átalakultál, jó lett! :-)

    Ezt lencsekrémet ki fogom próbálni mindenképpen, talán még a héten. A körözött is olyan finom lett, alig bírtam betelni vele.

    Jut is eszembe, a linkemet itt oldalt kijavítanád csak annyira, hogy "http://akrucip.blogspot.com"? Köszi! :))))
    Puszi

    VálaszTörlés