2009. április 26.

Burgonyás Farfalle

Teljesen egyszerű krumplis tésztáról van szó. Bár a megszokott tojásos "kocka" tészta helyett én már évek óta Farfalle, vagy köznyelven masni tésztát használok, ami egyébként a tészták közül az egyik kedvencem.

Egyszerűen úgy állunk neki, mintha egy közönséges krumplis tésztát készítenénk.

Tehát a hozzávalók is ugyan azok, 2 főre kiadósan:

4 közepes méretű Burgonya
Farfalle tészta (kimérek 2 bő tányérral)
őrölt piros paprika
egy fél vörös hagyma
bio napraforgó olaj
bors



Krumplit bő sós vízben feltesszük főni, míg fő a krumpli egy fél vörös hagymát mixerrel összetörünk (így könnyebb lesz megemészteni a gyomornak)
Olajon megdinszteljük a hagymát, félretesszük a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát.
A krumplit összetörjük és a hagymás szósszal sóval és borssal jól elkeverjük.
A tésztát megfőzzük, amikor kész, finoman összekeverjük a krumplis masszával.

Savanyú káposztával, vagy csemegeuborkával nagyon finom ebéd :)

1 megjegyzés:

  1. Pont ilyet csináltam tegnap, azzal a különbséggel, hogy az apró kockára vágott krumplit nem külön főzöm (nehogymár kiöntsem a főzővízzel a finom levét, és nehogymár egy edénnyel többet mosogassak), és nem töröm össze, szétfő, amennyire szétfő :) iiiimádom :) csemegeubival!!! <3

    VálaszTörlés