2009. április 30.

Mangó Lassi





A Lassi egy Indiai joghurt ital. Hűsítő hatást gyakorol a testre, ezért nyáron nagy melegben elterjedt kedvenc.
Igaz, itt még nincs nyár...de ami azt illeti már nagyon várok a pulóver, de leginkább a kabát eldobására,...Most valahogy a lassi is a meleg nyári napokat idézi :), ha másképp nem is lehet még nyár!

Elkészítésnél jó, ha tudjuk, hogy az igazi lassi joghurt (nem tej vagy tejszín) alapú. Fele joghurt és fele víz, gyümölcs és kevés cukor összeturmixolva.

Hozzávalók 2 pohárhoz:

2db 125g-os bio natur joghurt
ugyan ennyi víz
3 tk. nádcukor
3 db apró mangó (vagy egy nagy)

A joghurtot egy keverőpohárba öntjük, majd ugyanennyi vízzel felöntjük, hozzáadjuk a cukrot és a mangó darabokat, merülőmixerrel simává turmixoljuk.

Le is hűthetjük, de ne vigyük túlzásba a "vad hideg" italok fogyasztását, ugyan is az nem csak a gyomrunkra lesz sokkoló hatással, de az idegrendszerünkre is.

A lassi egyébként kiváló emésztés elősegítő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése