2010. január 13.

Díjat kaptamHát Ő lenne az.

Benzsi-től kaptam, köszönöm szépen, nagyon kedves tőled, hogy fel akartál vidítani :)
Annyira meglepődtem, még soha nem kaptam ilyesmit. Az igazat megvallva, mostanában nem is igen foglalkoztam ezzel  a blog-al. De majd igyekszem behozni a lemaradást. És most állítólag el kell árulnom magamról 7 dolgot. Én azt hiszem, hogy rólam minden titok, mert ez nem egy személyes blog, talán az már nem titok, hogy szeretek főzni :)

1. Egyszer jártam Indiában, egy hónapot töltöttem Vridavan-ban, egy tanfolyamon.
India annyira lenyűgöző, a másságával, a színességével, a szegénységével, az egyszerűségével az illatokkal és az ízeivel, hogy szerintem garantáltan megigéz és belopja magát minden ott járó külföldi szívébe.
Velem így történt, nagyon nehezen tértem vissza a "civilizált" életbe, és azóta is visszavágyom.

2. Szeretek a földön ülve enni. Ez még Indiai látogatásom előtt vált gyakori szokásommá, mikor egy Londoni jógastúdióban rendszeresen besegítettem, igaz kezdetben elég fájdalmas tud lenni, de később az ember hozzászokik. Ezenkívül állva is szeretek enni, ez megint egy furcsa szokás, és persze tudom, egészségtelen is, de mit tegyek, ha olyan jó a konyhapultnak dőlni és úgy majszolgatni egy könnyű vacsit :)
Mostanában viszont nem hódolok ennek a szokásomnak, már ami a földön ülő evést illeti...bizonyára azért, mert már nem igen járok ilyen jellegű közösségekbe.

3. Nagyon szeretek olvasni, néha párhuzamban több könyvet is olvasok, megint egy furcsaság...
Emlékszem az első könyv amit olvastam, anyukám adta nekem, hogy azzal majd megszeretem az olvasást, ez volt Erich Kastner : Május 35. És anyukámnak igaza volt, megszerettem az olvasást, pont egy olyan szórakozott könyvvel amilyen én magam is vagyok. Hiszen a Május 35 egy fordított világba visz el, csak bebújunk a szekrénybe és az óceán partján találjuk magunkat, mert május 35.-én minden megtörténhet :)
Azóta is olvasok, Erich után jöttek Richard Bach spirituális regényei, melyek nagyrészt az íróval megtörtént repülős kalandokba visznek bele, és annak aki szeret repülni, és szereti a repülőgépeket annak mindenképpen szórakoztató és szemfelnyitó olvasmányok Bach úr könyvei.
Eddig kifejezetten ragaszkodtam a könyveimhez, de valamiért mostanra megértettem, hogy ennek semmi értelme sincs, a könyvek nehezek, fogják a port a polcokon, persze jól néz ki..., de, ha egyszer vagy kétszer kiolvastunk egy példányt, fogjuk e még valaha a kezünkbe venni?
Jobb elajándékozni. Persze vannak olyan kincsek amiket szívesen felütök néha, és Müller Péter Jóskönyv-ét sem adnám oda senkinek, szóval azért van néhány kivétel :) De valószínű, ha könyvet ajándékozunk, akkor mi is fogunk újakat kapni.

4. Azt gondolom, hogy álmodozni jó. Nagyon sokat álmodozom, egyesek szerint ez nem jó, mások azt mondják, hogy egy kis álmodozás szükséges...én pedig azt mondom, hogy jelenleg nem érdekel, hogy ki mit gondol erről...
Sokszor használom a vizualizáció technikáját is, ha valamit el szeretnék érni az életben, és egyszer kétszer, mikor nagyon szerettem volna valamit, sikerült is elérnem így.
Most is hiszek benne, szerintem érdemes álmodozni :)
És akkor, hogy mik is az álmaim? Háááát :) elképzelem, hogy egy csendes, kedves helyen élünk, ahol a közelben nincsenek ugató kutyák, és bocsánat azoktól akiknek van kutyája és ugat éjjel.
Gyönyörű  kertünk van, veteményessel ahol mindent megtermelünk a családommal, a kertünkben vannak fák, és két fa között egy függő ágyunk, ahol szeretünk lustálkodni.
A párommal együtt dolgozunk és sok olyan közös dolgot végzünk amellyel másokat segítünk.
A házban minden nagyon egyszerű, de kényelmes, van egy kandallónk, egy olyan konyhánk amit mindketten imádunk, és ahol sokat főzünk együtt :) és egy nagy dolgozó szobánk, ahol a hobbijainknak tudunk hódolni. A ház mellett van egy kisebb faház, nagy ablakokkal, ez ad helyet a jógaóráknak és a kezeléseknek.
Boldog, nyugodt életet élünk, és van két nagyon szép gyermekünk.


5.Nagyon foglalkoztat a környezetvédelem, és a Föld sorsa. Sokszor elgondolkodom, hogy vajon hová jut ez a világ, ha az emberek sajnos még mindig nagy része, érdektelen és vakon csak magának él. Szeretném, ha ez megváltozna, még több ember fordulna  a Föld felé, hiszen én is és sok velem egykorú fiatal szeretné majdan születő gyermekeit ezen a bolygón felnevelni.
Az embereknek csak apró dolgokon kéne változtatniuk és úgy veszem észre, hogy itt Magyarországon ez még nem nagyon megy.Már olyan apróságokkal lehetne változtatni, hogy meggondolnák mit mibe csomagolnak, mit vesznek meg és oda kéne figyelni, hogy vásárlásnál legalább egy pamut szatyor legyen mindenkinél (ez a rögeszmém:), és hasonló apróságok mint például a szemét szelektív gyűjtése...
A kis állatkákra is nagyon vigyázok, még a pici hangyát sem bántanám, hisz nem tehet róla, hogy ő olyan pici, mi emberek sajnos ebbe nem gondolunk bele, legtöbbünk saját kényelme érdekébe átgázol az apróságokon, ami elkeserítő, sajnos nekem még a közvetlen környezetemben is megy a nyári hangyairtás, légy ütögetés....:(

6. Szemüveges vagyok :)

7. Már nem tudok mit írni...ja, dehogynem.
Új hobbim a mozaikozás :) és alig várom, hogy legyen egy dolgozó-hobbi asztalom, amin a szabadidőmben alkothatok, miközben fincsi teát szürcsölgetek és Diana Krall-t hallgatok!

Csupa szimpatikus dolgot sikerült össze hoznom ide, nem igaz? Azért nehogy azt gondoljátok, hogy olyan könnyű lehet velem az élet! :)))

És most tovább kéne adnom a díjat 7 "blogbarátnak"...
Nagyon nem vagyok benne ebben a blogos életben, jelenleg, de megpróbálom.

Elsőnek továbbadom, Benzsi-nek, azért mert nagyon tetszik a blogja, és mert hasonló dolgokat kedvel mint én, amikor elolvastam amit írtál magadról, rögtön "közelinek" éreztelek :)

Másodiknak Anitának, mert Ő aztán tényleg kreatív, a kis ujjaival olyasmiket művel, hogy az ember csak ámul és bámul! Csodálatosak  a munkáid Anita!

Szeretném még továbbadni Suntime-nak, neki pedig azért, hogy biztassam ezzel az írásra, amiben nagyon tehetséges és, mert nagyon közel áll hozzám, a többit Ő tudja :)

Azt hiszem, hogy most egyenlőre ennyi :)csak három embernek sikerült továbbadnom, de azért nem leszek szerencsétlen ebben az évben , ugye??? ;D

2 megjegyzés:

  1. Nem, nem leszel szerencsétlen, sőt! Jó volt olvasni a magadról írt soraidat és köszönöm a felém irányuló kedves szavakat is!:))

    VálaszTörlés
  2. Az 5. ponttal nagyon egyetértek! Hasonlóan gondolkodom!!!

    VálaszTörlés