![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPQhtwPEaED9CWe9Pfaa2W04u4_Qz85jibaYnCwFVWilxDDc-XSNb5oQkzpOFC26Cow8QRvJNoLqB60Hm_B2_ewpisRCphv34Ckxd5K0szHAERd37Gfv581wa9gHvYT__-upqNxozwxVU/s400/image2-2.jpg)
Megint, egy Indiára emlékeztető ízkombináció. Az ízletes kukorica keveredik a kiváló Indiai fűszerek pikantériájával, és így kiváló egységet alkotnak ebben a könnyű nyári levesben.
Hozzávalók:
200g bio sárga répa
500g kukorica szem
100g zeller
friss koriander levél (opcionális)
100g kesu dió
olaj
1 tk koriander mag
2 tk cumin mag
1 tk kurkuma
fél tk curry
só - ízlés szerint
Felkarikázzuk a répát, a zeller gumót kis kockákra vágjuk, kevés olajat hevítünk és kipattogtatjuk a cumin magot, az összezúzott koriander magokat, és addig pirítjuk míg fenséges illatukat nem érezzük, majd hozzáadjuk a répát és a zellert és még rövid ideig pirítjuk a fűszeres zöldség keveréket, majd felöntkük vizzel és hozzáadjuk a kurkumát, a curryt és a sót.
Pároljuk addig amíg majdnem teljesen puha nem lesz, ekkor adjuk hozzá a kukorica szemeket és főzzük puhára.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdYHkKa-dz3Rie-MQUNSnTMs8QhFHvU_Wlcn-a_QNccEwfkeDZRmZdPmi6cMEexWskOKm_WsbeSaTLYdDpJXlpvNEFySqgyYJHrxxPsgjkLWHMG38iJAy-3Oyxc_UrQa80iKLInFuKSws/s400/image1-2.jpg)
Pirítsunk kesu diót és tálaláskor szórjunk belőle a levesre, ha különlegességre vágyunk szerezzünk be friss koriander zöldjét, és ezt apróra vágva szintén szórjuk a levesbe, különleges íze frissítőlég hat az elménkre.
Tudtad? A koriander levél vas tartalma hatszor magasabb mint a spenóté!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése