2009. június 3.

Pritaminpaprikás Humusz




Újra humusz! :)

Imádom a humuszt, igaz eltelt egy kis idő mióta a legutóbbi humuszunk elfogyott, hát most pótolom a mulasztást.

Immáron magam főztem a csicseriborsót, nagy sikerrel, szerencsére hamar puhára főtt, nem volt vele gond.

Recept egy kis üveg (380g-os) humuszhoz:

130g bio csicseriborsó
1 fél bio piros pritaminpaprika
1 fél bio citrom leve
Himalaya só
bors
oregánó
2 ek. oliva olaj

A csicseriborsót előző este beáztatjuk bő vízben, másnap reggel feltesszük főni, egy kávéskanálnyi szódabikarbónát teszünk a vízbe, akkor hamarabb megfő.
Addig főzzük míg puha nem lesz, kb 1órán át.

Egy fél piros pritaminpaprikát meghámozunk, kockákra vágjuk, serpenyőben kevés oliva olajon a borssal és az oregánóval megdinszteljük.



A csicseriborsót egy keverőtálba szedjük, ha szükséges a főzőléből adagolunk hozzá keveset, hozzáadjuk a sült fűszeres paprikát az egészet megsózzuk majd kézi mixerrel simára turmixoljuk.

A végén hozzákeverjük az egy evőkanál citromlevet.



A piros pritaminpaprika friss íze keveredik a csicseriborsóval, az oregánó és a citrom a nyári melegben üdítő hatást kellt.
Nincs is ennél jobb szendvicskrém, vagy mártogatós nyári piknikekhez!


Késő este már nem ajánlom, a gyomornak túl nehéz lehet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése