2009. június 9.

Cukormentes csokis kókuszos keksz



Ismét egy cukormentes finomság....
Igen, kitaláltad! :) még mindig cukor mentes diétán vagyunk. Ami nem azt jelenti, hogy nem ehetünk finomakat, vagy édeset, de természetesen cukor, szirupok, méz és édes gyümölcsök nélkül!

Hasonlóan a pénteki zabos kockához, (ami isteni finom lett, mellesleg a hétvégén még egyszer sütöttem egy adagot), most is kell reszelt almát használnunk, mert az adja meg az édes ízt.
Ha az almánk bio, akkor reszelhetjük a héjával együtt, használjunk tiszta bio kakaóport, ami nagyon egészséges, és bio kókuszreszeléket.



Hozzávalók kb.10 kekszhez:

2 bio alma
1 ek. bio kakaópor (cukormentes!)
100g kókuszreszelék
1 tk. foszfát mentes sütőpor (bio)
130g teljes őrlésű liszt
20g kukorica liszt
1 tk őrölt fahéj
1 csipet szerecsendió

soya joghurt (ha szükséges)

Összekeverjük a száraz anyagot, a lisztet, sütőport, kakaóport, a kókuszreszeléket és a fűszereket, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt almát, ha túl száraz lenne, akkor ez esetben annyi soya joghurtot adunk hozzá amennyi szükséges ahhoz, hogy kézzel formálható masszát kapjunk (se nem túl száraz, se nem túl nedves :).

Egy kanál segítségével kekszeket formálunk a masszából, és zsírpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
180° C on 30 perc alatt ropogósra sütjük.

Trópusi nyarat idéző finomság, a kókusz és a kakaó remek és közkedvelt kombinációjával!

4 megjegyzés:

  1. Szia, nagyon tetszik a blog, a receptek szuperek!!!
    Tudsz abban segíteni, hogy Párizsban hová érdemes beülni vacsizni egy vegának? (Oda készülünk utazni, és előre infomálódok a lehetőségekről...)
    Előre is köszi, egy olvasód: Réka

    VálaszTörlés
  2. Szia Réka!
    Gondoltam megelőzőm Parvatit, és válaszolok a kérdésedre :-)
    A francia konyha szerves részét képezi a hús, ezért kicsit nehezebb helyzetben vannak a vegák (mint néhány más országban). Szerencsére azért vannak lehetőségek, főként a nagyobb városokban lehet találni tisztán vegetáriánus éttermeket is.
    Párizsban a következőket próbáltuk már ki (és ezek be is váltak nálunk):
    - Krishna Bhavan (10e arr., 24 rue Cail, metróval a Chapelle-nél kell leszállni): egy indiai étterem, a választékon a klasszikusok mellett van egy-két érdekesség is, és nagy tálakat vagy bhiryani-kat is lehet rendelni. Párizsi viszonylatban kifejezetten alacsony árai vannak, nekem az egyik kedvencem (noha a hely nem túl nagy, de az étel mindig jó minőségű és friss).
    - Maoz Vegetarian (Latin negyed, Notre-Dame-tól pár percre: 8 rue Xavier Privas): egy falafeles, a különlegessége az, hogy saját magad válogathatsz a falafeledbe salátát, és a választék bőséges... kifejezetten alacsony árai vannak, ha jól emlékszem, 4.60€ egy falafel humusszal.
    - Tien Hiang (92 rue de Chemin Vert): egy kis ázsiai (és buddhista) étterem, rendkívül bőséges kínálattal. Kifejezetten pénztárcabarát, nagyon finomat ettünk itt.

    A fenti három étterem mindegyikében beszélnek (pár szót) angolul, és sok a vegán étel is. Ha tudsz angolul, ezen a két linken találsz még több éttermet:
    http://www.happycow.net/europe/france/paris/
    http://nwfolk.com/vegparis.html

    Jó falatozást és városnézést! :)

    VálaszTörlés
  3. Szia Suntime,
    Örök hála, a krisna templomban itthon is gyakori vendég vagyok, imádom a kajájukat :)
    Nagyon köszönöm az ötleteket, remélem hasznát tudom venni.
    A városnézés még kicsit odébb lesz, szeptemberben megyünk, nászútra. Csak gondoltam időben informálódok, mert ugye már alig várom az indulást :) Köszi még egyszer!
    Parvati!
    A hétvégén kipróbáltam a kukorica levesedet és isteni lett!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Réka,

    Örülök, hogy kipróbáltátok és ízlett :)

    Nagyon szép nászutat kívánok!

    szeretettel:

    parvati

    VálaszTörlés