2010. július 13.

Majdnem hideg Meggy leves

Nyáron a hűsítő, könnyed ételeket kívánjuk és fogyasszuk. Leginkább gyümölcs, zöldség és az ezekből készülő leves, vagy egytálétel. Nem kívánjuk a melegben a meleget, ami egyértelmű. Sajnos viszont a jéghideg dolgok nem előnyösek a szervezetnek, a gyomor nem szereti, az emésztési tűzet kioltjuk a túl hideg italokkal, ételekkel. Ezért, ha lehet kerüljük a jéghideg ételeket, az evés előtti és közvetlen utáni jeges-hideg italokat, melyek hátráltatják az emésztésünket.


A meggy. Régen volt meggy fánk a kertben. Ez sokunknak nem újdonság. Gyerekként naphosszat ültem a meggy és a cseresznye fán, csipegettem a gyümölcsöt. Mostanság ez hiányzik, felnőtt fejjel is szívesen ücsörögnék a fa lombjában...irígykedve nézem az ablakból a szomszéd meggyfáját, a miénk sajnos kiöregedett, beteg lett és ki kellett vágni.
Igy az idei meggyünk a bolt előtt árusító cigánytól való. Igazi cigány meggy! :D

A gyümölcslevesekkel mindig is úgy voltam, hogy az nekem desszert, délutáni csemege :) Most sincs ez másként.

Meggy leves hozzávalók:

meggy :)  ha szeretjük jó sok!
1-2 db fahéj rúd
szegfűszeg 4-5db
1 citrom reszelt héja
400 ml soya tejszín
Tápióka liszt

A meggyet feltesszük főni annyi vízben hogy ellepje. Hozzáadjuk a fahéj rudat és a szegfűszeget. Forrástól számítva 10 percig főzzük, majd hozzáöntjük a tápióka liszttel elkevert tejszínt és ismét forrásba hozzuk. Ekkor tehetünk bele kevés nádcukrot is, ha nagyon savanyú lenne. A végén mikor már elzártuk a gázt, belereszeljük a citrom héját.


Lehülve, de nem vad hidegen, soya habbal tálaljuk :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése