Már egy ideje sütöm ezt a muffint. Különböző képen variálom az ízesítést, de maga a tészta ugyan az.
Ma különlegesen jól sikerült, most víz helyett tejet használtam, hogy könnyebb és krémesebb legyen a tésztám, mert különleges vendég érkezik, a keresztlányom :)
Gyerekek imádják a tejet és a kókuszhoz, csokihoz különösen illik.
Igaz van itthon kókusztejem is, de ez már csak akkor jutott eszembe mikor hozzáadtam tésztához a tejet...későn!
Nagyon jól sikerült, és nagy volt a keletje is, pont most mikor nem dupla adagot készítettem...., mert ha 12 db-ot sütök néhány mindig a szemetesben landol, amitől vérzik a szívem, általában minden bio amit beleteszek, ezért kidobni vétek!
Szerintem most a 12db is elfogyott volna :)
Hozzávalók 6db kókuszos-csokis muffinhoz:
120g bio tönköly liszt
80g aprószemű zabpehely
50g bio nádcukor
1csomag bio sütőpor
50g bio kókuszreszelék
50g étcsoki
2evőkanál bio napraforgóolaj
2dl házi tehéntej/kókusztej vagy növényi tej
Egy nagy tálban összekeverjük a szárazanyagot, a csokit apróra vágjuk hozzáöntjük a lisztes keverékhez, jól összekeverjük. A 2dl olajat a 2dl tejhez keverjük és az egészet hozzáöntjük a száraz részhez. Az tészta egészen nedves és krémes kell, hogy legyen.
A tésztát kiolajozott muffin formákba kanalazzuk (vagy muffin kosárkákba szedjük) és 180 ° fokon kb 15percig sütjük, míg aranybarna lesz a teteje.
Finom habos szegfűszeges tejeskávéval az igazi :) kókuszos élvezet!
Tuti gondolatolvasó vagy!Hazafelé a kocsiban gondoltam jó lenne egy fincsi kis kókuszos muffin recept:)Így teljesüljön minden kívánságom.Millió puszi!
VálaszTörlés