Hozzávalók:
1db Friss zsenge zeller gumó a zöld szárral együtt
1-2 darab új sárga répa
egy fél piros alma
A zöldségeket és az almát alaposan megtisztítjuk, a zeller szárat kis méretre daraboljuk, a gyökereket és a fél almát lereszeljük. Nem pucoltam meg a zellergumót, olyan zsenge, hogy felesleges. Mindezt alaposan összekeverjük.
Tahini szósz:
egy maréknyi hántolatlan szezámmag
fél friss citrom leve
2-3 ek. oliva olaj
víz (amennyit felvesz)
só
A szezámmagot porhanyósra daráljuk (turmixgépben is lehet) hozzáadjuk az olajat, vizet, sót és a friss citrom levét.
Simára turmixoljuk. A lényeg, hogy a szezámmag adja meg a szósz sűrűségét, és ezt higítjuk az olajjal és a vízzel.
A tahini nagyon kalória dús, maga a szezám is olajos, plusz az olaj amit hozzá adunk, gazdag fehérje forrás is egyben. Érdemes csínján bánni vele, könnyen megüli a hasat.
A szervezetre fűtő hatású, így kicsit kompenzálja a saláta hűtő jellegét, ami ebben a vacak időben nem is baj :)
A tahinit érdemes mindig frissen elkészíteni. Ez nem az a tahini pasta amit üvegben is meg tudsz venni, az szezámmag sűrítmény, ez pedig egy kellemes laza, folyékony állagú öntet.
Igazán remek ízvilág jött össze ebben a salátábán! Ki fogom próbálni!
VálaszTörlésIgen valóban az volt, ropogós, és ízletes :)
VálaszTörlésMIt nem adnék én most, ha mint mz/x hipphopp iderepitenél nekem egy adaggal :)
VálaszTörlés