2010. december 23.

Remete cookies


Még egy vadászott süti az ünnepre :) szintén Heidi-től, aki egy barátjánál kóstolta ezt a diós-mazsis fűszeres finomságot. 
A süti tetejét cukormázzal díszitjük, fel is dobja és így még inkább Karácsonyibb :) remélem a ház tetejét is fehérség lepi majd el péntek délutánra...egy kis havat szeretnék!
Ja, és még a sütiről...annyira finom és könnyű, hogy keveselltem a mennyiséget, így este összedobtam még egy adagot! A második adag már sokkal jobban sikerült, veri az elsőt :) Ha van még időd akkor mindenképp dobj össze Te is egy adaggal, a család imádni fogja!



Hozzávalók:
225g teljes őrlésű tönkölybúza liszt
2tk sütőpor
1/2 tk só
1/2 tk őrölt szegfűszeg
1tk őrölt fahéj
1tk gyömbér
1tk szerecsendió
110g vaj
220g cukor
1 tk bio vanília kivonat
160g mazsola
160g dió apróra vágva
20ml tej

A Cukormázhoz:
220g porcukor (bio nád)
4-5 ek tejszín
1tk bio vanília kivonat (nem aroma)

Egy tálban összekeverjük a lisztet, fűszereket, sütőport és a sót. A vajat a cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a vanília eszenciát, az apróra vágott diót és a mazsolát. Majd fokozatosan kezdjük adagolni a lisztes keveréket a vajashoz és a tejet. Jól dolgozzuk el. Kenhető, de nem folyós masszát kell, hogy kapjunk.
A sütőt 180°-ra melegítsük fel. 
A tésztát kb teáskanálnyi mennyiségben adagoljuk a száraz tepsibe.(nem kell vajazni lisztezni).
Kb 8-10percig sütjük, vagy addig amíg aranybarna lesz a sütik alja. Vigyázz elég könnyen megég!

Mikor megsült, rácsra tesszük, és megvárjuk míg teljesen kihül, ezalatt elkészítjük a cukormázat.
A porcukorhoz (bio nád) hozzáadjuk a vaníliát, és a tejszínt. Krémes legyen az állaga. Én egy rövid időre a kistálat amiben kikevertem feltettem a még meleg, főzőlapra, így teljesen elolvadt a cukor, alaposan átkevertem és ezután egy fa késsel a sütik tetejére kentem. Mehet jó vastagon, nagyon megdobja!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése