2009. március 24.

Avokádó krém -másként-



Ma reggelre végre megérett a várva várt avokádóm. Nagyon szeretem és nagyon egyszerűen elkészíthető szendvicskrémnek is, bár sokszor csak kikanalazom, és egyből a vajas pirítósra teszem, pici sóval meghintem és már csúszik is lefelé, de ha kívánsz valami pikánsabb ízt, egy más ízvilágot akkor kóstold meg így:

1 érett avokádó
őrölt cumin -római kömény
kurkuma
friss citrom lé

Kettévágod az avokádót, kiszeded a magot, kis tálkába kikanalazod az avokádó húsát, majd összetöröd fa villával, ha nagyobb mennyiséget készítesz, akkor használhatsz kézi mixert is, bár állítólag fémmel nem érdemes hozzányúlni, inkább fa villával nyomd szét.
Hozzáadod az őrölt cumin-t (római kömény), a kurkumát, sót és pár csepp citrom levet, jól összekevered és kész is!
Vajas pirítósra kened, ha nem szereted a vajat akkor anélkül, ha nagyon szereted, akkor már magához a krémhez is adhatod és akkor nem kell alávajazni :)
Apróra vágott friss koriandert szórhatsz a kész szendvicsre, hogy még jobban megbolondítsd!

Reggelire, és vacsorára is kitűnő és tápláló étek. Az avokádóban sok a B vitamin, és fehérjében is gazdag.

1 megjegyzés:

  1. Azt hiszem, érdemes lenne így is kipróbálnom, mert egyébként nagyon szeretem. :-)

    VálaszTörlés