2009. február 22.

Sivananda sütemény


Az örök kedvenc - Sivananda sütemény a sattvikus édes

Már a Londoni Sivananda Jóga stúdióban is ez volt az órák utáni nagy kedvenc. Jóga után ki ne lenne vevő egy Sivananda csupa mag és csupa íz cookie-ra :-)
Egy barátnőm ösztönzésére, akivel együtt laktam az ashram-ban, kezdtem el itthon bevezetni a jóga óra utáni édes egészség árusítását, és bejött...lassan majdnem mindenki kedvence lett és aki még nem kostólta..., hát az nem tudja mennyire jó érzés mikor beleharapunk egy ilyen tápláló, de még is édes finomságba. Bűnözünk de jól csináljuk :-)

Most szeretném közzéteni ezt a mindenki kedvencét, hogy ezután magad is el tudd készíteni otthon.
A recept nagyon egyszerű és a különböző magok, aszalt gyümölcsök a saját ízlésed és fantáziá világod szerint variálhatók.

Íme hát a recept!


Hozzávalók 12db cookie-hoz:

250g bio zabpehely
100g teljes kiőrlésű búzaliszt
150g bio nádcukor
½ tk foszfátmentes sütőpor
1 ½ tk őrölt gyömbér, fahéj, szerecsen dió, és egy nagy csipet őrölt cardamom
Ízlés szerinti mennyiségben: magvak (bármilyen) mazsola, aszalt gyümölcs apróra vágva…stb.
200ml bio napraforgó olaj
kb. 200ml víz

Összekevered a szárazanyagot, hozzáöntöd az olajat, elkevered, majd fokozatosan öntöd hozzá a vízet, így látni fogod, hogy mikor elég, ne legyen túl száraz, de túl vizes sem.
Ezután egy evőkanálnyi mennyiséget veszel a masszából, ez egy cookie adag, ezt gombóccá gyúrod a kezedben, ami mindig legyen vizes, ezután kilapítod, lehet kör vagy szív alakúra is.
Kiolajozott, kilisztezett tepsibe teszed őket, és előmelegített sütőben 180fokon, 15-20percig arany barnára sütöd.

2 megjegyzés:

  1. De jó! :-) Most már előbb-utóbb kipróbálom ezt a sütit.

    VálaszTörlés
  2. Megcsináltam, azért hiányozni fog Szilvi is, az órák is, a süti is, de az már biztos, hogy erről a sütiről eszünkbe fog jutni az együtt töltött idő :)

    Köszönjük Szilvi!

    VálaszTörlés